Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is een kleine operatie waarbij een hangend ooglid wordt gecorrigeerd. Het is een ingreep die veelal onder cosmetische zorg valt. Het is zelfs een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een operatie van ongeveer 45 minuten tot een uur onder plaatselijke verdoving waarbij overtollig vel en vet van de oogleden wordt verwijderd. We spreken dan meestal van een bovenooglidcorrectie. Ook onder de ogen of de wenkbrauwen kunnen operatief gecorrigeerd worden. Meer informatie hierover is te lezen op de website van Optimum Clinics. In dit artikel bedoelen we met ooglidcorrectie enkel bovenooglidcorrectie.

Welke klachten geven hangende oogleden?

Bij het ouder worden, wordt vroeg of laat de huid slapper. Dit gebeurt ook bij de oogleden. De huid verliest haar elasticiteit, gaat hangen en onderliggend vetweefsel kan naar voren komen. Hierdoor kunnen oogleden gaan zakken. Mede afhankelijk van hoever de oogleden zakken, kunnen de volgende klachten ontstaan:

 • Vermoeide blik

Door de hangende oogleden lijkt het alsof je moe bent.

 • Vermoeide ogen

Doordat de oogleden hangen, kan zien lastiger worden. Hierdoor kunnen de ogen vermoeid aanvoelen

 • Hoofdpijn

De hangende oogleden kunnen van invloed zijn op de spieren in het hoofd. Deze kunnen door de spanning hoofdpijn veroorzaken

 • Verminderd zicht

Bij ernstig hangende oogleden kan het ooglid over het oog zakken. Dit zorgt ervoor dat het zicht beperkt wordt en je in sommige gevallen tegen het ooglid aankijkt

 • Cosmetische klachten

Veel mensen ervaren niet direct lichamelijke klachten van hangende oogleden maar vooral cosmetische. Denk hierbij aan een verouderde of vermoeide uitstraling.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Wanneer een ooglidcorrectie nodig is, is heel persoonlijk. Bekeken vanuit het oogpunt of de ooglidcorrectie voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar in aanmerking komt, moet er aan heel wat voorwaarden worden voldaan. In dat geval is een ooglidcorrectie pas nodig wanneer het ooglid ver over het oog valt. In de praktijk ligt het echter heel anders en vinden mensen al veel sneller dat een ooglidcorrectie nodig is. Simpel gezegd is een ooglidcorrectie nodig wanneer je vindt dat je het nodig hebt. Bij twijfel is het verstandig om eens advies in te winnen bij een expert.

Een ooglidcorrectie kan nodig zijn wanneer:

 • Je een frissere uitstraling wil
 • Je er weer jonger uit wil zien
 • Je veel hoofdpijn ervaart door hangende oogleden
 • Je moeite hebt met het aanbrengen van make-up door hangende oogleden
 • Je ogen regelmatig vermoeid aanvoelen door hangende oogleden

Ik wil graag een ooglidcorrectie. En nu?

Herken je jezelf in het bovenstaande en denk je over een ooglidcorrectie? Maak dan eens een afspraak bij een kliniek met veel ervaring op het gebied van ooglidcorrecties. Een ooglidcorrectie kan een verbluffend resultaat opleveren mits het wordt uitgevoerd door een ervaren medisch specialist.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart