3 tips voor als alles even niet meer lukt

Soms gebeuren er dingen waardoor het dagelijkse leven wat lastiger wordt. Zo kunnen er financiële, mentale of fysieke redenen zijn. Het is natuurlijk zonde als je met deze problemen blijft zitten en je leven alleen maar verder achteruit gaat. Met ambulante begeleiding Utrecht kun je hulp krijgen op het gebied waar jij het het meeste nodig hebt. Verder zijn er nog een aantal dingen die jij kunt ondernemen, om je iets beter te voelen!

Vraag waar het kan om hulp

De allereerste stap om beter te worden, is accepteren dat er iets mis is. Dit is overigens vaak wel een lastige stap, net zo lastig als om hulp vragen. Hulp vragen kan je op verschillende manieren doen. Denk aan therapie, speciale begeleiding of hulp van je familie en vrienden. Met ambulante begeleiding krijg je hulp op het gebied waar jij het het meeste nodig hebt. Dit kan zijn op gebied van werk en geld, of misschien wel op sociaal gebied. Ze kunnen komen helpen bij je thuis, op kantoor, maar ook buiten. Het vragen om hulp kan een stuk makkelijker worden, wanneer je weet wat voor hulp er precies beschikbaar is.

Houd je doelen klein

Wanneer je een probleem hebt en deze wilt oplossen, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk gedaan hebben. Hierdoor zal je naar het einddoel kijken. Dit kan echter demotiverend werken. Doordat er een groot verschil zit, tussen waar je nu bent en je einddoel, kan dit er voor zorgen dat je je overweldigd voelt. Je weet niet goed hoe je het aan moet pakken en of je het wel kan. Daarom is het verstandiger om je doelen en stappen klein te houden. Als je einddoel is om een schuld af te lossen, kan een kleinere doel zijn om met je bank te praten. Zo houd je het realistisch en overzichtelijk voor jezelf. Je zult dan minder snel in de stress schieten over wat er allemaal moet gebeuren.

Blijf voor jezelf zorgen!

Het is uitermate belangrijk dat je voor jezelf blijft zorgen. Het is zo makkelijk om streng en gemeen te zijn tegen jezelf. Al helemaal wanneer het leven tegen zit. “Ah kom op! Nog even door!” terwijl je toch echt tegen je limiet aan zit. In deze tijden is het dus van belang dat je goed naar je lichaam luistert, je rust pakt en voor jezelf zorgt. Zorg er voor dat je goed eet en drinkt. Zonder jezelf kom je deze tijden namelijk niet door.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart