Kurkuma steeds populairder als supplement

Kurkuma is de laatste jaren steeds populairder geworden als supplement. Het is een geweldige bron van antioxidanten, die helpen om het lichaam te beschermen tegen ‘vrije radicalen’. Het is ook een veelzijdig kruid dat veel verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Het kan helpen bij het verlichten van pijn en ontstekingen, het verbeteren van het humeur, het verminderen van het risico op hartziekten en het bevorderen van de algehele gezondheid. Bovendien wordt het vaak gebruikt als een vorm van kruidengeneeskunde, waardoor het een goede toevoeging is aan je dagelijkse voeding. Uiteraard is het wel belangrijk dat je op de juiste manier weet te doseren.

Supplement van het jaar

Dat de populariteit van kurkuma groeit, dat blijkt wel uit het feit dat het is verkozen tot populairste supplement van Nederland. Het is daarom dus ook niet zo heel erg vreemd dat het steeds meer in trek is. Ook in de meeste voedingsschema’s zien we dat kurkuma onderdeel is van de producten die worden genomen. Wat de reden hiervan is, vertellen we je verderop in dit artikel. Wat vooral goed is om te weten, is dat het tal van gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Zo kan het zelfs bescherming bieden tegen kanker, artritis en verschillende andere gezondheidsklachten. Wel is het belangrijk dat je het in de juiste hoeveelheid gebruikt en ook juist weet te doseren, maar daarover later meer.

Geelwortel als basis

Geelwortel is een traditionele medicinale kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt in vele traditionele geneeskunde. Het is een kruid dat voornamelijk in India en andere delen van Azië wordt gebruikt, maar dat ook in vele andere delen van de wereld wordt gebruikt. Het is een kruid dat voornamelijk wordt gebruikt voor het verlichten van pijn, het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van spijsvertering en het versterken van het immuunsysteem. Het wordt ook gebruikt om de symptomen van kanker te verlichten, de symptomen van diabetes te verminderen, reuma te behandelen, de lever te versterken en het bloed te reinigen. Geelwortel is ook een kruid dat vaak wordt gebruikt in Ayurvedische medicijnen, omdat het een krachtig kruid is dat veel gezondheidsvoordelen biedt.

Waar koop je kurkuma?

Kurkuma is als supplement te koop bij Benfida. Dit is een webshop die gespecialiseerd is in allerlei verschillende supplementen. Daarnaast is het ook als kruid te koop bij veel supermarkten en natuurlijk bij biowinkels, toko’s en soortgelijke winkels. Wel is het belangrijk vooraf goed te kijken naar het type kurkuma. Wanneer je het wilt gebruiken tijdens het bereiden van het eten, dan is het raadzaam te kiezen voor poedervorm. Wil je het dagelijks als supplement gebruiken, dan zijn er ook capsules verkrijgbaar. Het grote voordeel aan capsules, is dat het al gedoseerd is voor je en je dus niet zelf hoeft te weten of je niet teveel binnenkrijgt.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart