Alles wat u moet weten over pH-balans – Lunette menstruatiecup

Wist je dat je vaginale pH-balans een grote rol speelt in het algehele welzijn van je vagina? Wanneer de delicate pH-balans wordt verstoord, zul je het waarschijnlijk merken jeuk of een ongebruikelijke geur, wat een teken kan zijn van een schimmelinfectie of bacteriële vaginose. Er zijn een paar dingen om te overwegen.

Wat is vaginale pH?

pH meet hoe alkalisch of zuur iets is op een schaal van 0 tot 14. Ter referentie, een pH van 7 geeft aan dat iets neutraal is. Onder 7 is zuurder, terwijl boven meer basisch is.

Wat is een normale vaginale pH-balans?

Een vagina met een zure pH van ongeveer 3,8 en 4,5 wordt als ‘normaal’ beschouwd. Alles buiten dit bereik kan symptomen veroorzaken zoals abnormale afscheiding of vreemde geuren. Het is belangrijk op te merken dat uw pH-waarden tijdens uw menstruatiecyclus fluctueren en worden beïnvloed door bacteriën uit uw darmen en andere irriterende stoffen zoals tampons, smeermiddelen of sperma.

De “magische” blekende eigenschappen van vaginale pH

De vagina bevat ‘goede’ bacteriën, zoals lactobacillen, die de vagina gezond houden door een optimale zuurgraad te handhaven. Op zijn beurt voorkomt het dat slechte bacteriën problemen veroorzaken, zoals een infectie. Deze afscheiding neemt toe tijdens de eisprong en zwangerschap als gevolg van een toename van baarmoederhalsslijm. Bij blootstelling aan lucht, tHet zuur van afscheiding kan kleding verkleuren, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit een normale, gezonde afscheiding is voor je vagina. In zekere zin is het behoorlijk indrukwekkend, toch?

Wat gebeurt er als je vaginale pH-balans uit is?

Veranderingen in de vaginale omgeving kunnen optreden als gevolg van een aantal veel voorkomende alledaagse verstoringen. Sommige zijn:

  • Menstruatiebloed: verhoogt de pH in de vagina
  • Sperma: heeft een pH van 7,1 tot 8 en kan toenemen vaginale pH.
  • Antibiotica: doodt zowel goede als slechte bacteriën, die nodig zijn voor een gelukkige vagina
  • Douchen: kan de pH verstoren en de groei van schadelijke bacteriën vergemakkelijken
  • Synthetische & geurende producten kunnen grote schade aanrichten aan de pH-balans

Tekenen dat er iets niet in orde is, zijn jeuk, afscheiding en een visgeur. Een ding om op te merken is dat deze tekenen niet altijd wijzen op een pH-onbalans, dus zorg ervoor dat je je huisarts raadpleegt als je ze constant of voor een langere periode ervaart.

Hoe kan ik mijn vaginale pH testen?

Je geweldige vagina reguleert zichzelf als een legitieme superster, dus het is niet nodig om je pH-waarden regelmatig te testen. Er zijn vrij verkrijgbare tests beschikbaar om uw pH-waarden te controleren, maar lAls u de bovengenoemde symptomen ervaart, kan een test bij uw OB / GYN of zorgverlener de boosdoener identificeren, zodat u deze kunt behandelen op basis van de oorzaak.

Een thuistest kan ook niet het onderliggende probleem diagnosticeren als uw pH echt wordt weggegooid. Het is het beste om uw arts het testen te laten doen.

Tips om je vagina gelukkig te houden

Er zijn enkele best practices die u kunt volgen om uw vagina te helpen een gezonde pH-balans te behouden. Naast het handhaven van een gezond dieet en het vermijden van douchen, probeer dan deze:

Hou het schoon

Hoewel het belangrijk is om je vulva (uitwendig deel), je vagina kan zichzelf reinigen.

Was je vulva regelmatig met lauw water of een natuurlijke reiniger – zorg ervoor dat u geparfumeerde parfumzepen vermijdt die uw pH-waarden zullen veranderen. We smeken – vermijd douchen, want het zal alleen maar grote schade aanrichten aan je natuurlijke pH-waarden. Harde, synthetische geuren kunnen chaos creëren, wat leidt tot meer aanstootgevende geuren.

OPMERKING: veeg van voren naar achteren en gebruik Lunette Intieme Doekjes tussen douches, warme dagen en na zweterige trainingssessies. Vooral tijdens je menstruatie is het goed om zweet en andere afscheiding te verwijderen om geurtjes en infecties onder controle te houden.

Keuze uit ondergoed

Het type ondergoed dat u kiest, is misschien niet de enige oorzaak van een bacteriële of schimmelinfectie, maar kan bijdragen aan irritatie en bestaande problemen in het gebied verergeren. Katoen is ademend en helpt het overtollige vocht zoals zweet en vloeistoffen uit je lichaam te absorberen die je natuurlijke pH-waarde kunnen verstoren. tJa, synthetisch ondergoed kan je vagina verstikken en vocht aanmaken, dus vergeet niet om het te laten ademen! 😉

Gezond eten

Rauwe probiotische pillen zijn de beste vriend van een vagina. Het eten van probiotisch-rijk voedsel zoals yoghurt, kimchi, zuurkool, tempeh of miso kan ook een grote impact hebben. Laten we cranberrysap niet vergeten – dat spul zit vol met zure verbindingen die bacteriën bestrijden en je vagina gelukkig houden. Een ding om te vermijden – fEten met een hoog suikergehalte kan een overmatige groei van gist veroorzaken, waardoor uw vaginale geur wordt aangetast.

Overstappen op een menstruatiecup

Menstruatiecups kunnen helpen om een ​​gezonde vaginale pH te behouden – vooral sinds de Lunette-cup droogt niet Jij uit. De siliconen van medische kwaliteit die in Lunette worden gebruikt is FDA goedgekeurd, hypoallergeen, gifvrij, duurzaam en niet schadelijk voor menselijk weefsel!

Sommige conventionele menstruatieproducten bevatten materialen en giftige chemicaliën die de pH-balans van je vagina kunnen uitdrogen en verstoren, wat kan leiden tot mogelijke infecties, spruw of bacteriële vaginose.

Reinigen na seks

Aangezien sperma een verhoogde pH-waarde heeft en smeermiddelen geurtjes kunnen veroorzaken, moet u uw vagina snel reinigen na geslachtsgemeenschap met Lunette Intieme Doekjes om natuurlijke bacteriën en pH-waarden te behouden.

Meenemen

De meest effectieve aanpak om een ​​gezonde vaginale pH te behouden, is door alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te nemen die hierboven zijn beschreven. Sla een voorraad Lunette Intimate Wipes in en schakel over naar een Lunette Cup om je vagina de ultieme TLC te geven die het verdient.

Hoe zorg je voor je pH-balans? Probeer vandaag nog ons NIEUWE Intimate-assortiment! Klik hier om te winkelen.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart