Menstrupedie Blog | Hoe pandemie me dichter bij mijn menstruatie bracht

Ik heb altijd pads gebruikt! Bachpan se leke ab tak Ik had nooit verwacht dat ik een ander menstruatieproduct zou gebruiken. In feite was ik de pad-girl voor alle menstruaties op school. Maar iets aantrekkelijkers bracht me in 2018 een bezoek. Ik zag een video over een vrouw die voor het eerst een menstruatiecup gebruikte. Het was een schok voor mij dat zoiets zelfs bestond. Ik duwde de kennis naar mijn achterhoofd omdat ik wist dat mijn familie me er nooit een zou laten krijgen.

Fast forward naar 2020 en ik ben officieel een cupvert (dat is menstruatiecup + bekeerling)! Wat vonden mijn ouders ervan?

  1. Hoe komt het dat we nog nooit van zo’n product hebben gehoord? Als het zo goedkoop en duurzaam was, zouden er advertenties over zijn nee?” -duhhh, verwacht je dat mensen in dit land advertenties laten zien over het inbrengen van een kopje in een vagina? Ze houden er niet eens van om de echte kleur van menstruatiebloed te laten zien.
  2. Dit was fluisterend zonder oogcontact te maken”Menstruatiecup betekent dat je hem in moet doen na? Dus je maagdenvlies zal breken?” – Niet altijd, maar ja, daar heb ik helemaal geen zin in. Het zal niemand iets schelen of ik een maagdenvlies heb of niet.
  3. Je weet dat het gebruik ervan je interne organen zal beschadigen.” -Het is een piepklein kopje, nee het zal geen interne organen beschadigen.

Nadat ik dat allemaal uit de weg had geruimd, belandde ik op de een of andere manier met mijn eigen menstruatiecup. Ik kan niet beginnen te vertellen hoe bevrijdend het was om controle te hebben over mijn lichaam en mijn menstruatieproducten. Het gaf me ook VEEL kennis over wat er in mij omgaat!

Weet u hoeveel bloed u elke menstruatie verliest? Haha, die kennis heb ik wel. Wat super handig is, want ik heb een paar rare periodes gehad sinds het begin van de allereerste lockdown.

Ik merkte dat er een paar dagen waren waarop mijn menstruatie vrij laat begon. Ik ben een voorstander van stiptheid, dus ik was behoorlijk geïrriteerd. Ze gaf helemaal geen uitleg aangezien ze meestal op tijd is. Ik ben het soort menstruator die na 28 dagen meestal die vertrouwde buik en de drang kan verwachten om Zomato te controleren. Ik begon te denken dat het misschien stress was die mijn menstruatie beïnvloedde, maar ik kon op dat moment geen bron van stress in mijn leven aanwijzen. Ik bleef maar denken dat ik geïmpregneerd was met een demonenkind en dat er nog een Chucky-film over mijn leven zou worden geproduceerd. Late periodes zijn geen grap, het is bijna alsof het je doelbewust naait.

Behalve dat het zo laat was, was er ook een keer dat ik absoluut geen bloed in mijn kopje had. Dat gebeurt meestal niet op dag 1 of 2, maar toen gebeurde het wel. Ik zei tegen mezelf dat ik niet meer in paniek moest raken en niet meer naar droevige liedjes moest luisteren, want dat zou de kleine oude periode nog meer beïnvloeden. Na anderhalve dag van een lege menstruatiecup, kwam mijn menstruatie weer stromend en stromend terug.

Zoals ik al zei, heb ik vrij regelmatige menstruatie gehad sinds ze al die tijd geleden begonnen. Maar vorig jaar tijdens de lockdown begon ik willekeurig te spotten. Ik dacht echt dat ik doodging en kon niet bevatten wat ik had gedaan om dit te veroorzaken. Waarom praten mensen niet over spotten? Het lijkt me zo’n raar fenomeen! De enige keer dat het mij overkwam, sprak ik erover met een paar vrienden. Pas toen realiseerde ik me dat ze soortgelijke dingen hadden meegemaakt!

Het motiveerde me om vaker over mijn menstruatie te praten. Er is misschien iemand die in een hoekje ineengedoken zit, bang voor zijn menstruatie. Als we het over deze ervaringen hebben, kan het misschien wat licht en hoop in ons leven brengen, toch?

2020-2021 was een vreemd jaar voor mijn menstruatie. Het heeft me soms bang en verward gemaakt door later te zijn dan verwacht, te spotten en gewoon te snel te verdwijnen. Aan de andere kant ben ik door mijn menstruatiecup nog nooit zo dichtbij mijn menstruatie geweest. Ik weet echt zoveel meer over mijn lichaam en het voelt alsof ik generatienormen in hun gezicht heb geslagen.

Dus, tegen het vervelende deel van COVID-periodes, zou ik willen zeggen: “Ik ben er overheen, PERIODE!”

Auteur: Beverly N

Beverly is schrijver en professional in de geestelijke gezondheidszorg. Ze houdt van boeken lezen, kunst maken, honden aaien en onbekende telefoontjes vermijden. Haar leven draait helemaal om zichzelf aan het lachen maken (en misschien ook anderen soms?) Hier is haar Instagram-handvat: @beverlynon

Bewerkt door: Divya Rosaline

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart