Menstrupedie Blog | Heeft de pandemie de manier waarop we bloeden veranderd?

The pandemic making me breathe fears                                     
My PMS rolling down tears
Mayometrium contracting till it hurts
No one to hear my emotional outbursts

De toenemende stress als gevolg van deze pandemie die leidt tot overmatige symptomen van het premenstrueel syndroom, samen met ontelbare uitdagingen waarmee mijn medemenstruators worden geconfronteerd.

Ik heb echter meer geluk gehad en de pandemie heeft geen negatief effect gehad op mijn menstruatie. In plaats daarvan, omdat de stress op de universiteit minder is, zijn mijn menstruaties de afgelopen 3 maanden vrij regelmatig geweest. Ik ben me meer bewust van mijn pijn dan voorheen en met de mate van pijn vóór mijn uitgerekende datum, kan ik inschatten wanneer mijn menstruatie het meest waarschijnlijk zal komen. Ik leer de tekenen die mijn lichaam tijdens mijn cyclus afgeeft, zoals vermoeidheid, een laag gevoel, acne op mijn gezicht, krampen, gevoelige borsten en meer.

Ik sta ook aan het begin van mijn reis van het gebruik van een menstruatiecup. Het is nu 4 maanden geleden en ik kan het nog niet. Ik heb 2 menstruatiecups gewonnen in spannende winacties op Instagram. Dit was het beste wat me is overkomen tijdens de pandemie. Ik wilde al heel lang een kopje, maar mijn moeder aarzelde een beetje. Mijn worsteling met het inbrengen is een beetje te veel en ondanks voortdurende pogingen is het me nog niet gelukt. Maar zoals ze zeggen, goede dingen kosten tijd en doorzettingsvermogen en wilskracht kan het laten gebeuren. Als iemand van jullie faalt met de menstruatiecup, onthoud dan dat falen de eerste stap naar succes is. Laten we positief zijn, blijven proberen, en op een dag zullen we de gelukkigste zijn die het voor elkaar hebben gekregen.

Ik ben bevoorrecht geweest in verschillende aspecten van het leven, zozeer zelfs dat mijn persoonlijke menstruatiegezondheid niet veel is aangetast tijdens de pandemie. Ik ben me echter bewust van de uitdagingen waarmee andere menstruators worden geconfronteerd. De grootste uitdaging voor velen is pandemische stress. Covid-positief zijn of je naasten positief laten testen, eist zowel je fysieke als mentale gezondheid. De angst, het isolement, het draagt ​​allemaal bij. Levens vallen weg als bladeren die vallen en het verlies van dierbaren is echt hartverscheurend. Het nieuws, de controverses van de regering, de protesten, social media capriolen die iemand steunen of vervloeken; je weet nooit wanneer dingen een wending nemen en averechts werken. De stress is echt en met deze hoeveelheid onzekerheid en negativiteit is het normaal dat iemands mentale en fysieke gezondheid aangetast wordt. Het is een vicieuze cirkel waarin het een naar het ander leidt.

Onregelmatige menstruatie, ontbrekende menstruatie, veranderingen in de stroom, verhoogde krampen, verhoogde vermoeidheid, premenstrueel syndroom wordt geconfronteerd met veel menstruators. Menstruatiegezondheid is een belangrijke indicator van onze algehele gezondheid, waarbij elke fluctuatie van groot belang is. Een ander groot probleem is het gebrek aan benodigdheden voor menstruatiehygiëne. Mensen kunnen het zich niet veroorloven om producten voor menstruatiehygiëne te kopen vanwege het verlies van banen en dergelijke. Sommigen hebben er niet gemakkelijk toegang toe, vooral in dorpen vanwege de afsluiting en het sluiten van winkels en supermarkten. Ondanks menstruele afwijkingen heeft niet iedereen toegang tot medische zorg. Zorginstellingen zijn niet betaalbaar en toegankelijk en worden gestigmatiseerd als het om menstruatie gaat. Sommige vrouwen hebben te maken met meer huiselijk geweld door hun echtgenoten of schoonfamilie, waardoor hun menstruele gezondheid verslechtert. Gezondheidswerkers in PBM-kits staan ​​voor een grote uitdaging om de menstruatie te beheersen, iets dat we nog nooit eerder hebben gedaan – we moeten hun bijdragen als corona-strijders erkennen.

Onder de grijze kant van de pandemie waren er ook enkele betere gebieden. Sociale media zijn een belangrijk hulpmiddel geweest om bewustzijn te creëren over menstruatie, buste-mythen, destigmatisering en het starten van discussies. Er zijn een aantal geweldige makers van inhoud wiens inhoud gaat over menstruatie en seksuele gezondheid. We moeten de bronnen en hun kwalificaties controleren en vervolgens de informatie vertrouwen. Door thuis te zijn, hebben sommigen van ons aandacht besteed aan onze menstruele gezondheid en zijn we ons meer bewust van onze cycli. Het bewustzijn over duurzame menstruatie is toegenomen en mensen proberen nieuwe producten uit. We worden meer gesensibiliseerd voor de LGBTQ-gemeenschap en creëren veilige ruimtes en leren ook af en ontmantelen het idee dat menstruatie gerelateerd is aan vrouwelijkheid. We groeien als gemeente.

We hebben ook gezien hoe mensen zich hebben verenigd om anderen te helpen in deze moeilijke tijden. Er zijn steungroepen gevormd, organisaties doneren producten voor menstruatiehygiëne, inzamelingsacties worden georganiseerd en mensen doneren en helpen op sociale media. Er is niets menselijker dan deze kleine daden die een lange weg gaan.

Stigma’s en taboes met betrekking tot periodes hebben de overhand gehad. Sociale media hebben bijgedragen aan het doorbreken van mythen en het destigmatiseren van menstruatie. Echter, de recente geruchten over vaccinatie en menstruatie verspreidden zich, maar gelukkig werd ook deze in een mum van tijd gepakt. Het hangt af van iemands blootstelling, betrokkenheid en kennis uit geverifieerde bronnen en uiteindelijk met elkaar te delen en open discussies te hebben die ons zullen helpen om uiteindelijk de menstruatie te destigmatiseren. De tijd is niet ver meer dat we het aan onze eettafel over menstruatie zullen hebben, net als elk ander onderwerp als maandverband-advertenties die ook rood zijn gaan vertonen als de kleur van bloed in plaats van blauw.

Laten we ons een beetje losmaken van de buitenwereld en ons loskoppelen van alle negativiteit om de menstruatieproblemen tijdens de pandemie het hoofd te bieden. Laten we tegelijkertijd werken aan geïnformeerd zijn, wat ontspanningstechnieken oefenen, mediteren, sporten, gezond eten, praten met vrienden, huilen, accepteren wat je voelt en jezelf niet dwingen iets anders te voelen. Dit is jouw bubbel en alles is geldig. Laten we beloven om in onszelf te investeren, meer bewust te zijn van onze cycli, de uiterste zorg te besteden aan onze menstruele gezondheid en hygiëne en vriendelijk te zijn voor onze geest en lichaam. Laten we ons meer bewust worden van menstruatie, leren van geverifieerde bronnen, anderen goed onderwijzen en veilige ruimtes creëren voor discussie.

Auteur: Aashma Surlakar

Aashma Surlakar is een derdejaars student geneeskunde aan het Goa Medical College. Haar hobby’s zijn het schrijven van essays, gedichten, lezen, acteren, voordracht en nog veel meer. Ze is gepassioneerd om te werken op het gebied van menstruele gezondheid en hygiëne!

Bewerkt door: Divya Rosaline

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart