Menstrupedie Blog | “PERIODES! Daar, ik zei het!”

Elke maand worden miljoenen vrouwen wereldwijd geconfronteerd met een deprimerende cyclus van hevige pijn, krampen en stemmingswisselingen wanneer ze vijf tot zes dagen achter elkaar bloeden uit een natuurlijk proces dat menstruatie wordt genoemd.

Het is 2021 en menstruatie wordt in veel samenlevingen nog steeds als een schande beschouwd. Meisjes worden vaak belachelijk gemaakt, geïsoleerd en vernederd voor iets volkomen normaals en biologisch.

Het is hoog tijd dat we stoppen met het beschamen van meisjes over menstruatie

Meisjes zijn tegenwoordig gedwongen om hun menstruatie te verbergen op school, thuis en op bijeenkomsten en mogen niets hierover bespreken, zelfs niet met hun vriendinnen. Wanneer de puberteit wordt bereikt, weten veel meisjes niet van deze cycli tot de tijd komt dat ze voor de eerste keer bloeden.

Volgens onderzoek missen ongeveer 143.000 meisjes in het VK elk jaar de universiteit vanwege het gebrek aan toegang tot sanitaire producten, of ze voelen zich beschaamd om servetten te vragen in het bijzijn van hun ouders.

Dit maakt het heel duidelijk dat niet alle meisjes bevoorrecht genoeg zijn om hun sanitaire benodigdheden te kopen. Degenen die dat wel zijn, zijn op de een of andere manier beperkt of schamen zich om dit natuurverschijnsel bloot te leggen voor hun familie, zelfs voor de vrouwtjes van het huishouden.

Deze zorgen maken het voor overheden en organisaties erg belangrijk om dit onderwerp in het openbaar aan te kaarten en om meisjes bewust te maken van hun menstruatiehygiëne en hoe ze zich er niet voor hoeven te schamen.

Manieren om iets aan te pakken wat anders als een taboe wordt beschouwd

Het normaliseren van menstruatiegesprekken is een van de meest cruciale eisen van deze tijd. Als je bereid bent om periodetaboes te doorbreken en uitkijkt naar de manieren waarop je dit onderwerp in het openbaar kunt bespreken, dan hebben we je gedekt.

Praten over premenstrueel syndroom. Normaliseer praten over het premenstrueel syndroom. Je weet dat het niet gemakkelijk is. Pak de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd aan, zelfs voordat je menstruatie ‘Hallo’ zegt. Als je geïrriteerd bent en je vrienden boos op je worden, vertel ze dan wat je gek maakt, praat over pijn in je lichaam en misselijkheid waar je gek van wordt. Blijf niet gewoon stil, bewerend dat je moet zwijgen; ze zullen het niet begrijpen, dat is hun probleem niet, nee! Praat over deze aandoening, laat wat stress los. Geloof me, totdat je over dergelijke problemen begint te praten, kun je ze niet tegengaan.

Begin vanuit uw huis; Leid de jongens van uw familie op. Zoveel als meisjes moeten weten over menstruatie, moeten jongens ook weten wat meisjes elke maand doormaken. Voel je niet ongemakkelijk om deze aandoening met de jongens van je familie te bespreken. Vertel je broer over het ongemak dat je voelt, de pijn die je doorstaat in plaats van je schuldig te maken aan je eigen lichaam. Ik vertelde mijn broer over menstruatie toen hij naar de middelbare school ging, dus als hij nu een meisje ziet met een vlek op haar rok, gaat hij haar vertrouwen geven en alle mogelijke hulp in plaats van haar uit te lachen. Mijn broer hielp me ook met huishoudelijke klusjes op een dag dat ik hevige krampen had; hij wist waarom, en dit was zijn manier om liefde en respect te tonen. Probeer dit ook zelf en u zult alleen maar extra zorg en ondersteuning zien wanneer u dat het meest nodig heeft.

Vraag mensen waarom menstruatie een stigma voor hen is. Mensen die zich schamen als ze over menstruatie praten – vraag hen waarom menstruatiecycli voor hen een schande lijken. Pak het probleem aan en geef ze voorlichting over deze kwestie en verbreed hun horizon om over dit soort onderwerpen te spreken. Voor hen zou het in het begin onhandig zijn en het zal even duren voordat ze dit probleem accepteren, maar verlies je geduld niet halverwege. Geef ze wat ruimte en je zult een aantal positieve resultaten zien.

Voer een campagne. Om een ​​succesvolle campagne te voeren, kunt u slogans maken zoals ‘stop periodeshaming’ of ‘stop het menstruatietaboe’ en meer. Voer deze campagnes uit op sociale media of verspreid pamfletten, brochures en andere informatiebronnen onder uw gemeenschap. Een andere geweldige manier is om campagnes te voeren die vrouwen helpen toegang te krijgen tot hygiënische producten door menstruatiecups, tampons, maandverbanden en andere menstruatieproducten uit te delen aan kansarmen door hen voor te lichten over menstruatiehygiëne.

Zeg het luider met uitvoerende kunsten. Velen van ons behoren tot de theaterindustrie; deze traditionele toneelvoorstelling is nog steeds geliefd en wordt door velen bekeken. Je kunt een glimp van het menstruatiegesprek aan dit gebied toevoegen en het veel luider zeggen. Luider betekent niet een luide stem; uw boodschap moet zo minutieus zijn ontworpen dat mensen er echt over kunnen nadenken. Hoe meer ze erover nadenken, hoe meer ze menstruatie zullen gaan accepteren.

Communiceer hoe menstruatieschaamte de geestelijke gezondheid van vrouwen verslechtert. Laat mensen weten hoe menstruatieschaamte de gevoelens van vrouwen schaadt. Vertel hen hoe hun harde woorden en menstruatiegrappen de geestelijke gezondheid van vrouwen verslechteren en hen een schuldgevoel over zichzelf geven.

Wees pro-vrouwen en empower anderen

Als je de periodepraatcampagne steunt en normaliseert, weet dan dat we trots op je zijn. ‘Normaliseer menstruatie en stop stigma’ zou je favoriete mantra moeten zijn. Blijf bloeien en blijf inspireren. De overgang zal niet snel gaan, maar we moeten sterk blijven en hard blijven werken voor onszelf en onze medemenstruators.

Auteur: Amanda Jerelyn

Amanda Jerelyn werkt momenteel als Blogger bij Crowd Writer UK. Ze is een fitnessfreak en deelt haar ervaringen graag met jonge studenten. Amanda spreekt graag over taboe-onderwerpen en is dapper genoeg om ze naadloos te delen, zoals je kunt zien in veel van haar geliefde artikelen.

Bewerkt door: Divya Rosaline

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart