Lunette’s gids voor vaginale afscheiding – Lunette menstruatiecup

Laten we dit meteen uit de weg ruimen: vaginale afscheiding is een normaal onderdeel van het dagelijks leven van je vagina. Ervan uitgaande dat u geen vaginale infectie heeft, is uw afscheiding slechts een mengsel van cellen, bacteriën en lichaamsvloeistof. Net zoals je ogen worden gereinigd door traanvocht, wordt vaginale reiniging verzorgd door afscheiding. Omdat we niet zo vaak over vaginale afscheiding praten als zou moeten, begrijpen sommige mensen niet hoe vaak en normaal afscheiding is. We denken dat het tijd is om enkele basisprincipes door te nemen.

Wat is ontslag en waarom is het belangrijk?

Vaginale afscheiding is een vloeistof of slijm dat de vagina schoon en vochtig houdt en beschermt tegen infectie. Het fluctueert cyclisch samen met je hormonen in uiterlijk, consistentie en volume. Het belangrijkste doel ervan is om de omgeving optimaal te maken voor conceptie, maar de productie van vaginale afscheiding vindt zelfs plaats als je niet probeert een baby te maken.

Hoe moet het ruiken?

Waarom ruikt het niet naar een veld met wilde bloemen? Moet ik douchen of mijn vagina wassen met zeep? Simpel antwoord: nee. Je vagina is een delicaat ecosysteem en het is niet slim om de pH-balans te verstoren. In plaats van te benadrukken over geur, moet u er rekening mee houden dat vagina’s zelfreinigend zijn, zoals hightech ovens, en als een vagina moeten ruiken. Het enige deel dat schoon moet worden gehouden, is je vulva, het buitenste deel van je vagina. Vermijd agressieve zepen en blijf bij pH-balancerende producten, zoals Lunette Intimate Cleanser en Lunette Intimate Wipes, die zijn goedgekeurd door experts.

Wat betekent elk type vaginale afscheiding?

1. Dun en duidelijk

Waterige of heldere afscheiding is normaal. Als het een beetje bewolkt is, is dat ook goed. Afhankelijk van waar je je in je cyclus bevindt, kan de afscheiding wat dikker naar buiten komen, maar het belangrijkste is dat het meestal helder is. Zolang je geen rare symptomen hebt, zoals jeuk of een vieze geur, is alles goed.

2. Draadachtig of rekbaar

Rond dag 14 van uw cyclus merkt u misschien dat uw afscheiding de consistentie heeft van rauw eiwit. Dit is een normaal onderdeel van je cyclus, maar let op – het betekent meestal dat je ovuleert. Waarom de gladde textuur? Het helpt sperma naar de baarmoederhals te zwemmen. Dus als je seksueel actief bent en niet probeert zwanger te worden, is het nu een goed moment om voorzichtig te zijn. Extra voorzichtig.

3. Dik en romig

Een dikke witte afscheiding kan vaak voorkomen tijdens de tweede helft van je cyclus, dus als de dingen daar beneden extra romig lijken, is dit waarschijnlijk de reden. Als u geen andere symptomen heeft, zoals een sterke geur, jeuk of ongemak, hoeft u zich geen zorgen te maken. Als je er gek van bent, praat dan met je gyno – zij kunnen je helpen erachter te komen wat er aan de hand is.

4. Super zwaar

Zoals hierboven vermeld, is het normaal om romigheid aan het einde van de cyclus te zien. Als u hormonale anticonceptie gebruikt of seksueel actief bent, kan dat het ook zwaarder maken. Er zijn echter een paar andere oorzaken voor de overtollige afscheiding; zoals een infectie, een verloren tampon of een reactie op een nieuwe douchegel. Zorg ervoor dat u agressieve zepen, chemicaliën en synthetische materialen uit de levensstijl van uw vagina elimineert. Bent u bekend met de Lunette Herbruikbare Pads en Lunette Menstruatiecups? Beide kunnen helpen om een ​​gezonde vaginale pH te behouden, vooral omdat ze je niet uitdrogen.

5. Bruin of bloederig

Als je net klaar bent met je menstruatie, is een bloederige of bruine afscheiding hoogstwaarschijnlijk overgebleven bloed dat het pand verlaat. Als je midden in je cyclus last hebt van bloedverlies, of als dit niet de eerste keer is dat je bloed bij je afscheiding ziet, is het slim om je gynaecoloog te laten controleren. Een bruinachtige of bloederige vaginale afscheiding kan het gevolg zijn van een vaginale infectie, een verloren tampon of een cyste van de eierstokken. Geen van deze is paniekwaardig, maar u wilt zo snel mogelijk behandeld worden als er iets aan de hand is.

6. Wit en klonterig

Een dikke, witte afscheiding met de textuur van kwark is een veel voorkomend symptoom van een schimmelinfectie. Dit gebeurt wanneer de niveaus van gist in uw vagina uit balans zijn. Laat het uw arts weten – vooral als u andere symptomen heeft, zoals een jeukende vagina, geïrriteerde schaamlippen of pijn bij het plassen. Het goede nieuws? Gistinfecties zijn gemakkelijk te behandelen en in het beste geval te voorkomen met een beetje kennis en deze handige tips.

7. Geel of groen

Mogelijke onruststokers die groene of gele afscheiding kunnen veroorzaken, zijn seksueel overdraagbare aandoeningen zoals gonorroe, chlamydia en trichomoniasis; een minder bekende soa veroorzaakt door een parasiet. Als uw afscheiding groen is en naar vis ruikt, kan dat ook bacteriële vaginose zijn, wat optreedt wanneer er meer ‘slechte’ bacteriën in uw vagina dan ‘goede’ bacteriën zijn. Hoe dan ook, het is de moeite waard om naar de gyno te gaan om iets ernstigers uit te sluiten.

8. Grijsachtig

Een sterke, vieze visgeur met een dunne, grijswitte afscheiding is een klassiek symptoom van een bacteriële infectie. Natuurlijk wordt niet elke geur veroorzaakt door een infectie, maar het is beter om dit eerder dan later tot op de bodem uit te zoeken.

9. Niet aanwezig

Het is prima als je helemaal geen afscheiding hebt – iedereen is anders. Als de droogte je echter ongemakkelijk of geïrriteerd maakt; laat het je gyno weten.

Terwijl je hier bent…

Als je deze informatie nuttig vond en meer wilt weten over menstruatie, kun je hier meer lezen.

En vergeet niet dat Lunette herbruikbare pads een geweldige optie zijn voor zware ontladingen! Het biologische wattenschijfje ademt en voelt comfortabel aan tegen je vulva.

PS Onthoud dat hoewel de vagina zelfreinigend en magisch is, het geen wonderdoener is. De vagina kan zichzelf niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Zorg er dus voor dat je jezelf beschermt door een condoom te gebruiken. Veilige seks is de beste seks!

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart