Menstrupedie Blog | Een periode-positieve wereld – zijn we er al?

Menstruatie/menstruatie – waarom is het niet normaal in onze samenleving? Waarom zien mensen een meisje anders als ze haar normale maandelijkse cyclus doormaakt? Waarom schamen ze zich als een man een maandverband krijgt voor een meisje en een winkelier het in een krant wikkelt of het in een zwarte hoes bedekt? Waarom worden menstruaties als taboe beschouwd – in die zin dat we er in het openbaar niets over mogen zeggen? Ik kan echt niet begrijpen waarom onze samenleving niet in staat is om het natuurlijke lichaamsproces als normaal te beschouwen. Het is net als plassen of ontlasting – wat een dagelijks proces is, en menstruatie is een maandelijks proces. Menstruatie is een zegen voor een meisje en als ze niet menstrueert, zou ze geen kind kunnen baren.

Mensen hier in India voelen nog steeds dat menstruatie een vloek is en daarom zijn ze geïsoleerd, verboden om de keuken en de pooja kamer, of een bed delen met de man. Deze rituelen hebben vrouwen eeuwenlang beperkt en gemeden.

In mijn ervaring, wanneer een vrouw in mijn team een ​​beetje chagrijnig en geïrriteerd is, wordt aangenomen dat ze in haar menstruatiecyclus zit. Hoe schokkend het ook is, het is heel erg de waarheid. Als een meisje geïrriteerd en chagrijnig is, betekent dat dan dat ze in haar menstruatiecyclus zit? Als een man geïrriteerd of geïrriteerd is, vragen we hem dan of hij menstrueert of hormonaal is? Stereotypering heeft zijn weg gevonden naar de taal die we spreken en de woorden die we gebruiken. Dit leidt ertoe dat vrouwen bezwijken voor de benadeelde kant.

Tegenwoordig zien we advertenties van Akshay Kumar waarin hij aangeeft hoe belangrijk maandverband is en hoe slecht sigaretten zijn voor de samenleving. Ik respecteer het feit dat hij naar voren kwam om de twee meest voorkomende problemen van onze samenleving te erkennen.

  1. We leven in een samenleving waarin een man zich alleen mannelijk voelt als hij sigaretten rookt, maar hij vergeet het feit dat er een wettelijke waarschuwing is: ‘SIGARETTEN ROKEN IS SCHADELIJK VOOR DE GEZONDHEID’ en de ironie is dat hij zich niet schaamt om rookt sigaretten maar schaamt zich wel om maandverband voor een meisje te kopen.
  2. Zelfs nu zijn er in India gebieden waar een vrouw doeken gebruikt in plaats van maandverband die onhygiënisch zijn en zelfs levensgevaar opleveren. In hetzelfde huis geeft een man geld uit aan het kopen van alcoholische dranken, maar weigert hetzelfde geld te gebruiken om maandverband te kopen, wat zeer essentieel is.

Dit zijn de veelvoorkomende problemen in onze samenleving met betrekking tot menstruatie en we moeten het bewustzijn in onze samenleving met betrekking tot dit onderwerp vergroten. We willen een samenleving waarin elk meisje vrij genoeg moet zijn om haar menstruatieproblemen met elke man om haar heen te bespreken en waar een vader open genoeg is om de pijn die zijn dochter ondergaat, met haar te bespreken.

Auteur: Swati Rungta

Nieuw in de wereld van schrijven, maar heeft veel zaken in gedachten om op te schrijven. Softwar Engineer van beroep en moeder van een lief klein meisje.

Bewerkt door: Divya Rosaline

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Mantelzorgawards
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart